Oldal menü
Kategóriák menü

Küldte mint - okt 26, 2013 -ban Hírek, média |

Hírlevél – archív

Hírlevél – archív

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

Mint Ön is tapasztalja az utóbbi időben, a biológiai / komplementer fogászat egyik lényeges területe, az amalgámkérdés egyre többször kerül előtérbe. Különösen azok után, hogy az EU egészségügyi és környezetvédelmi bizottságainak állásfoglalásai megjelentek. 2006. évi továbbképzéseinken és a kongresszuson, ezek a kérdések kiemelten szerepelnek. A továbbképzések során, különösen lényeges, az egységes szemlélet és protokoll kialakítása.

MAOT – Magyar akupunktúra Orvosok Társasága – őszi kongresszusa, mely egyben tisztújító kongresszus is volt (dr. Rédey Tíbor halála miatt), október 14 és 16 között került megrendezésre Balatonfüreden. A közgyűlés eredményeképpen az oralakupunktúra szakterülete és a biológiai fogászat önálló szekciót létesített. További infok: www.maot.hu.

Hagyományos Kínai Orvoslás tanfolyam indul 2006 februárjában. A két éves képzés akkreditált, 50 pontot jelent évente és havonta egy hétvégén tartandó előadásokat. Jelentkezés: Yamamoto intézet – igazgató: Dr. Hegyi Gabriella, T: 281 30 35, Bakos Nóránál.

Márciusban és májusban Voll – tanfolyamok indulnak, jelentkezés szintén a fenti telefonszámon, (a www.yamamoto.hu-n online jelentkezési lehetőség).

Az új természetgyógyászati rendelet – információk szerint – ez évben jelenik meg. Ennek várható szellemében, a Természetgyógyászati Módszertani Központ (vezetője Dr. Hegyi Gabriella) és a MOBOT – Med-System oktatási központ megállapodott, hogy a Komplementer – Biológiai fogászat oktatás Alaptanfolyama, a Módszertani Központ által szervezett Hagyományos Kínai Orvoslás tanfolyam részét képezi.

A Természetgyógyászati Módszertani Központ által szervezett Hagyományos Kínai Orvoslás tanfolyam megfelel a Komplementer – Biológiai fogászat korábbi alaptanfolyamának. MOBOT által szervezett alaptanfolyamok így bekerültek a Módszertani Központ égisze alá. A MOBOT az elkövetkező években alaptanfolyamokat nem szervez, hanem a továbbképzéseket, illetve az Emelt szintű oktatási programot. A későbbiekben a Komplementer – Biológiai fogászat alaptanfolyam, a Módszertani Központ; Hagyományos Kínai Orvoslás tanfolyama és a ráépített továbbképzések együttes elvégzése a biológiai fogorvosi tevékenység alapfeltétele.

Biodent.hu / Orvoslista – tanfolyamot legközelebb 2007 tavaszán tartunk. A tanfolyamra csak azok jelentkezhetnek, akik a korábbi években már ott szerepeltek, illetve az alaptanfolyamot korábban már elvégezték. Az Orvoslistában szereplő rendelőket egyre nagyobb számban keresik fel az interneten információkat kereső páciensek, ugyanakkor a Med-System rendelőbe beérkező biológiai fogorvost keresek kéréseknek is az alapját képezi. Rendkívül fontos, hogy az ajánlott és a magyarországi biológiai fogászati szemléletű rendelők élcsoportját alkotó kollégák egységes szempontok, szemlélet szerint vezessék praxisukat. Ezért a jövőben, az Orvoslistára kerülés minden évben, az évi továbbképzés elvégzésének feltétele. Az Orvoslistában való megjelenés továbbra is ingyenes, a MOBOT felajánlása, és mentes a hirdetési díjtételektől.

Végezetül az emlékeztető:

A XXI. század az integratív – hagyományos és komplementer gyógymódok együttes alkalmazása – orvoslás évszázada lesz, mert az orvoslás egységes egészet képez, akár konvencionális, akár nem konvencionális szempontból segíti, a beteg gyógyulását – (WHO 1996)

Üdvözlettel:

Dr. Csiszár Róbert – 2006 október.