Oldal menü
Kategóriák menü

Med-System biológiai / komplementer fogorvosi rendelő és oktatási központ

Dr. Csiszár Róbert fogszakorvos, akupunktúra orvos – MED-SYSTEM rendelő

1072 Budapest, Csányi u. 3. fsz.  Telefon: 06 1/ 3223 915,
bejelentkezés: kedd; 12-19h, szerda; 10-13h és péntek; 10-15h
honlap: www.biodent.hu

A rendelőről 

IMG_8389

IMG_8357

IMG_8348

A rendelő a MOBOT* oktatási központja, fogorvosok és szakorvosok részére továbbképző tanfolyamok helyszíne.

A rendelőben a legkorszerűbb, a biológiai fogászat által is megengedett, illetve javasolt eljárásokat alkalmazzuk, a páciensek ellátása során.

Azokat az anyagokat melyek az egészségre ártalmasak, vagy ártalmasak lehetnek, nem alkalmazzuk. Szintén kerüljük azokat az anyagokat, melyekről a bevizsgálások során, illetve a gyártók leírásai szerint is egyes esetekben allergiát okozhatnak.

A rendelőben amalgámot semmilyen formában nem használunk.

Vizsgálat

A vizsgálatok és a kezelések során a biológiai fogászat holisztikus szemléletmódját követjük. Ezért van szükség az első alkalommal a részletes állapotfelmérésre (anamnézis), a korábbi nemcsak fogászati-, hanem egyéb betegségek, folyamatok részletes feltárására.

A biológiai fogászat szerint a szájüregi folyamatok, elsősorban a krónikus terhelések, pl. amalgám tömések és fém fogpótlások oldódása, elektrolízise, fémallergia, gócos folyamatok, stb., a szervezet egyéb részein is tüneteket okozhatnak. Ezek a tünetek rendkívül szerteágazóak lehetnek, pl. krónikus fejfájások, izületi panaszok, emésztési zavarok, hangulati labilitások, szív-, ideg-, és érrendszeri tünetek stb. A részletes anamnézis a pontos, átgondolt terápia alapja.

Diagnosztika

A rendelőben a keleti állapotfelmérő diagnosztika módszereit is alkalmazzuk. Az akupunktúrás belgyógyászati diagnosztika sok esetben segíti a megbetegedések hátterének feltárását.

Rtg felvétel

Az első megjelenés alkalmával feltétlenül szükséges egy un. OPpanoráma RTG felvétel, ugyanis csak ennek segítségével diagnosztizálhatók a szájüreg nem látható részeiben – állcsontok, gyökerek, arcüregek – meglévő, esetleg tüneteket nem okozó krónikus folyamatok.

Homeopátia

A gyógyszeres kiegészítő terápiánál elsősorban homeopátiás készítményeket javaslunk. A homeopátiás gyógyszerek még nem szerezhetők be minden gyógyszertárban, vagy csak külön megrendeléssel. (pl. Gazdagréti Gyógyszertár  vagy Arany sárkány patika). A homeopátiás gyógyszerek használatáról, és alkalmazási módjairól minden páciens tájékoztatást kap.

Méregtelenítés

A gyógyszeres terápia egyik alkalmazása a méregtelenítés. Ez elsősorban, a szervezet nehézfém mentesítését célozza, de a szervezetben lerakódott egyéb toxikus anyagok is kiürülnek. Ez történhet homeopátiás egyedi szerekkel, -komplexekkel, nyomelem pótlással, vitaminokkal, gyógynövényekkel, teákkal és egyéb kivezető szerekkel. Nincs általános terápia, minden esetben egyénre szabottan állapítjuk meg a szükséges szerek fajtáját, az alkalmazás hosszát, és az adagolást. Ezekről részletes tájékoztatót kapnak a páciensek.

A biológiai fogászat tapasztalatai szerint a megbetegedések, a szájüregi terhelések, lassan fokozatosan alakulnak ki. Így a meglévő tünetek is fokozatosan szűnnek meg. Az egyéni érzékenységtől függően a gyógyszeres kezelés 3-8 hónapot is igénybe vehet. Ez alatt az idő alatt az alkalmazott terápiát rendszeresen kontrolláljuk.

 

FOG- ÉS SZÁJBETEGSÉGEK SZAKRENDELÉSE – BIOLÓGIAI – KOMPLEMENTER fogászat

 A teljes körű fogászati ellátáson kívül:Gyogyito_buddha

Fogászati állapotfelmérés / Fogászati anyagok tesztelése / Kinezológia – bioindikátor / Gyógyszertesztelés / Homeopátia / Körbler-féle diagnosztika / Voll  diagnosztika / Biológiailag tesztelt anyagok / Szájüregi lézer kezelés

Keleti orvoslás:

Kínai belgyógyászati diagnosztika / Akupunktúra / Mikro-injekciós akupunktúra / Neural-terápia / Oralakupunktúra / Lézer-akupunktúra / Elektro-akupunktúra 

* MOBOT – Magyar Oralakupunktúra orvosok és Biológiai fogOrvosok Társasága (alapítva: 1990- ), a magyar komplementer / biológiai fogorvosok szervezete, elnök; Dr. Csiszár Róbert