Oldal menü
Kategóriák menü

Mercurius Online Liga

– MOL- higany nélkül egészségesen…Mercury

miért?

„Kedvelt mérgünk. Egy kis higany kell hozzá, hogy az ember lassan és biztosan kicsinálja magát.”
K. Wright – DISCOVER 2005.03 – Biológia és medicina.

„A fogászatnak az amalgámról, mint tömőanyagról teljesen vagy legalábbis ahol csak lehet le kellene mondania. Nem kétséges, hogy sok tünet, mint fáradékonyság, kedvetlenség, ingerültség, fejfájás, szédülés, feledékenység, szájüregi gyulladások, hasmenés, étvágytalanság, krónikus köhögés és hurut némelykor a higany által okozott, mely a testbe az amalgám tömésekből jut be, ugyan kis mennyiségben de tartósan. Az orvosoknak a legkomolyabb figyelmet kellene ennek szentelniük. Ki fog majd derülni, hogy az amalgám könnyelmű bevezetése, mint fogtömő anyag, milyen szörnyű vétek volt az emberiség ellen”
Dr. Alfred Stock a Kaiser-Wilheim Institute kémikus professzora.

„A higany a felelős a Parkinson kórért, a multiplex sclerosisért, az Alzheimer kórért és az egyre nagyobb számban előforduló autizmusért”
Alan Stern toxikológus 1996.

„Bármely olyan protein biológiai funkcióját képes tönkretenni, amelyikhez sikerül hozzákötődnie”
Boyd Haley biokémikus – University of Kentucky.

A higanyról, az amalgámról…amalgam2

A higany az egyetlen olyan fém, amely szobahőmérsékleten folyékony. Napjainkban festékek, rovarölő szerek, elemek, fluoreszkáló villanykörték, elektromos kapcsolók, arckrémek, vízhajtók, orrspray-k, szemcseppek, gombaellenes szerek, védőoltások és lázmérők mindennapos alkotóeleme.

„…évtizedek óta tudjuk, hogy a higany és vegyületei károsak a szervezetre. A leggyakoribb higanymérgezéses tünetek; fejfájás, általános gyengeség, alvászavar, koncentráció csökkenés, kimerültség, felső légúti hurutok, gyomor- és bélpanaszok, hízási hajlam, allergiás tünetek megjelenése, szédülés, hallás – látás zavar, szapora szívverés, zsibbadás – remegés, stb. 1991-ben, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) orvos-szakértői megállapították, hogy az általános populáció higanyfelvételének legnagyobb része, a fog töméseiből jön létre. A fogászatban alkalmazott amalgám 50 % -a higany, mely a tömésekből a rágás, az oldódás, az ionizáció hatására folyamatosan felszabadul, és a szervezet legkülönbözőbb részeiben (a bélrendszertől – a csontokig) lerakódva, helyi és általános tüneteket, működés zavarokat okoz. Egyes európai és tengerentúli országokban a különösen veszélyes kategóriába sorolták a fogászati amalgámot, és betiltották, vagy nem javasolják a használatát. Ezekben az országokban az első lépés a gyerekek, és a terhes anyák védelme volt.
Mi, mikor fogjuk megtenni ezt a lépést?…”
III. Biológiai Fogorvosi Kongresszus Budapest 2004.2004 kongresszus1

 MERCURIUS Online Liga

A MERCURIUS Online Liga létrehozásával és útjára indításával célunk egyrészt a figyelem felkeltése, hogy ezt az élő szervezetre különösen veszélyes anyagot a mindennapjainkból kiküszöbölhessük, másrészt a minél nagyobb számú „csapat” létrehozása.

Meggyőződésünk, hogy ma Magyarországon komoly réteget képviselnek azok akik ezzel a komplex kérdéssel is tisztában vannak, vagy érdeklődnek iránta.

A MERCURIUS Online Liga célkitűzéseinek pártolásával, támogatja, támogatod a higany-amalgámmentes társadalom, kissé idealista, de remélhetőleg nem utópisztikus jövőképét.

A pártoló támogatás egy lépés az Úton, nem önös célokból, hanem gyerekeink, utódaink érdekében.

A megadott e-mail címre rendszeresen küldünk híreket, hírleveleket, előadás anyagokat, cikkeket, rendezvény programokat.

Kérjük, hogy felhívásunkat minél több hasonlóan gondolkodó ismerősének küldje el.

Mercurius Online Liga – jelentkezés:  A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Jelentkező neve*:

  E-mail címe*:

  Telefonszáma*:

  Foglalkozása*:

  Támogatom a Mercurius Olnine Liga célkitűzéseit*:

  igennem

  Részt kíván-e venni az Online Liga munkájában*?

  igennem

  Kíván-e előadásokat, referandumokat tartani*?

  igennem

  Egyéb közlendő:

  A kéretlen levelek elkerülése érdekében kérjük, írja be az ellenőrző kódot a lenti mezőbe:

  A CAPTCHA használatához telepíteni kell ezt a bővítményt: Really Simple CAPTCHA.

  Küldje tovább ismerőseinek!

  Ha szeretné ismerőseivel is megismertetni a Mercurius Online Ligát, adjon
  meg legfeljebb 5 emailcímet, és mi ismertető emailt küldünk nekik erről az oldalról.

  A küldés gomb megnyomásával egyetért az oldal adatvédelmi irányelveivel.

  A megadott adatokat az adatvédelmi törvény szellemében bizalmasan kezeljük, és harmadik fél részére semmilyen formában nem adjuk tovább.