Oldal menü
Kategóriák menü

Fogászat képekben
8. Fogászati gócok

Fogászati gócok

A fogászati eredetű gócok a szervezet egyéb részeiben gyulladásos folyamatokat indíthatnak el és tarthatnak fenn. Ezekre az elsődleges gócokra jellemző az elváltozás gyulladásos jellege, krónikus lefolyása, viszonylagos elhatárolódása a szervezet környező szöveteitől és az immunrendszer kisebb vagy nagyobb mértékű gyengítettsége.

Legtöbbször a szívizom, a szívbelhártya, a szívburok, az izületek, a szem érhártyája, a vese szövetei, a bélrendszer, az erek, a szőrtüszők, a hámszövet érintettek. Ez gyulladásban, krónikus folyamatokban, fokozott fehérvérsejt számban, illetve vizelet-fehérje megjelenésében, reumás kórképekben, vérképzőrendszeri zavarok formájában jelentkezik.

A fogászati gócok megoldásának módszerei: a fog eltávolítása, a fogcsúcs körüli terület műtéti reszekciója, a helytelen gyökértömések eltávolítása, új gyökértömés készítése, stb.

A fogászati gócok kategóriájába tartozik újabban a helyi galvánáram képződés a különböző fém fogpótlások között, az állandó fémion oldódás, elektrolízis a fém fogpótlások és a szervezet kötőszövete között, valamint az akupunktúrás energetikai zavar is.

 

9 Reszekció I.

 

« vissza a tartalomjegyzékhez